Автономни возила на Ford во иднина би можеле да доставуваат пици до врата. Компанијaта објави партнерство со ланецот на пицерии Domino’s со кој ќе работи на технологијата. Возилата кои ќе ја прават доставата се автономните Ford Fusion и засега на овој начин пица можат да порачаат единствено купувачите од Ан Арбор, Мичиген, јави Next Web. Купувачите […]

Прочитај повеќе

Неверојатно е колкав пат сме поминале во последниве 40 години да ја автоматизираме нарачката на пица. На 4 декември 1974 група научници од Michigan State University работејќи на софтвер за корисници со „моебиус синдром“, односно со пречки во комуникација, ја креираа првата програма со која можеше да се нарача голема пица. Првата пицерија од која […]

Прочитај повеќе