Минатата недела заврши спорот помеѓу Bethesda и Interplay. Судот пресуди во корист на тужителот и ѝ ги додели сите права на Fallout на Bethesda. Поточно Interplay и Bethesda се договорија за дополнителни 2 милиони долари кои ќе им бидат исплатени на тужените. Спорот започна по продажбата на брендот Fallout, и објавата на Interplay дека постои […]

Прочитај повеќе

И покрај тоа што на ЕА Games финансиската состојба им е  одлична, маркетинг, дизајнерите и прогамерите веќе размислуваат за идните проекти. Освен веќе најавените хит игри  Battlefield 3, SW The Old Republic, Mass Effect 3 како и новиот наслов од дизајнерите на Portal кој се очекува да биде претставен на PAX, во ЕА се спремни […]

Прочитај повеќе