Голем дел од нас го имаат слушнатo терминот „disruptive innovation“, иако ова може да биде збунувачки концепт. За да го појасни, инвеститорот Марк Андрисен со серија од 17 твита точно објасни што се подразбира под овој термин. Марк Андерсен е заслужен за Netscape Navigator, сега можеби заборавен прелистувач кој долго време му беше единствена конкуренција […]

Прочитај повеќе