Adobe Flash нема иднина. Откако беше отфрлен од куп веб и мобилни платформи, и откако YouTube најави дека нивниот сервис за стримање на видеоигри, кој што се уште не е објавен, ќе работи на HTML5; сега се огласи и најпопуларната гејминг платформа Twitch. Тwitch TV ќе го замени Flash за HTML5, no pромените нема да […]

Прочитај повеќе

Steam тестира Broadcasting функција која ќе им овозможува на корисниците преку стрим во живо да ги проследат игрите кои ги играат нивните пријатели. Сепак за ова да биде овозможено играчот треба да има активирано опција која дозволува следење на играњето. Следењето на стримовите е едноставно, со одберање некој од листата на пријатели кој игра во […]

Прочитај повеќе