Десетици илјади Kiva роботи им помагаат на вработените во Amazon за секојдневна испорака за време на декемвриските празници. Во овој најфреквентиот период се надминуваат и милион испораки дневно, па компанијата ангажира технологија да им помогне на луѓето да се справат во хаотичните магацини. Покрај 15-те илјади Kiva роботи, во магацините на Amazon „работи“ и Robo-Stow, […]

Прочитај повеќе