Следењето на кутиите и производите во магацините не е едноставно. Ова важи како за магацините за складирање, така и во поштенските магацинии во кои се распределуваат пратките. Дел од кутиите се губат, но се чини дека во иднина на овие проблеми може да им дојде крајот. Првенствено поради роботите кои ќе ги освојат магационареските работи, […]

Прочитај повеќе

Нов патент на Amazon покажува дека компанијата има намера во блиска иднина да креира летечки магацин. Од каде што помали дронови ќе бидат товарени со пратките и ќе ги испорачуваат до врата на купувачот. Големиот магацин нема да биде премногу иновативна технологија, туку станува збор за едно од првите летала, цепелин. Идејата на Amazon ќе зависи […]

Прочитај повеќе

Десетици илјади Kiva роботи им помагаат на вработените во Amazon за секојдневна испорака за време на декемвриските празници. Во овој најфреквентиот период се надминуваат и милион испораки дневно, па компанијата ангажира технологија да им помогне на луѓето да се справат во хаотичните магацини. Покрај 15-те илјади Kiva роботи, во магацините на Amazon „работи“ и Robo-Stow, […]

Прочитај повеќе

Минатата недела со „Black Friday“ започна божиќната треска во САД и се чини дека нема подобра прилика за претставување на магацините на најголемата светска онлајн продавница Amazon од овој период. Business Insider имаше можност да ги посети магацините кои компанијата ги нарекува „fulfillment centers“. Во овој период Amazon има над милион испораки дневно, вработуваат дополнителни […]

Прочитај повеќе