Во фокусот на Европската агенција за заштита на лични податоци наскоро ќе се најдат вебсајтовите кои „тивко“ ги следат корисниците. Станува збор за следење со помош на „device fingerprinting“ за кој во моментов не е потребна согласност од корисникот, вели Guardian. „Страните кои сакаат да ги процесираат device fingerprints кои се генерираат преку пристап или […]

Прочитај повеќе