Надополнување: Доменот веќе е изгасен од Мotion Pictures Association of America. Првичниот текст: Живеам во земја во која законите за авторски права се скоро непостоечки, и мене едноставно не ми е гајле, вели српскиот програмер Милан Крагујевиќ кој на ProjectHunt објави нова верзија на контроверзниот стриминг софтвер PopCorn. „Ќе продолжам да го преместувам сајтот, променувајќи […]

Прочитај повеќе

Run 5K е апликација креирана од српскиот програмер Александар Васиќ, која минатата недела се најде помеѓу најдобрите нови апликации на американскиот AppStore, јави Netokracija. Станува збор за фитнес апликација која ќе им помогне на сите кои имаат волја да ги истрчаат своите први 5 километри, преку програма која трае девет недели. Апликацијата беше одберена од […]

Прочитај повеќе