Македонскиот тим Еdge се враќа од Белград со две награди од регионалниот Nordeus Hackaton. Тимот за само 24 часа успеа да направи игра Hot Escape која беше изгласана како игра со најдобар гејмплеј, и како најдобра игра според публиката. Тимот е составен од Ангел Ќосески, Ненад Каевиќ, Никола Јордановски и Филип Николовски. Post by Nordeus […]

Прочитај повеќе

Singular, грузиска компанијата која пред повеќе од една година отвори своја канцеларија во Македонија, го објави првото решение изработено целосно од развојниот тим во Македонија. Станува збор за платформа за онлајн обложување која доаѓа под името SportsbookV2, но која не е достапна во земјава, туку е наменета за странските пазари. „Тоа е модерно решение за […]

Прочитај повеќе