Се сеќавате ли на Грант Имахара од MythBusters? Во ова видео г.Имахара зборува за домот на иднината, неговиот изглед и управувањето.

Прочитај повеќе

Едно од најпопуларните шоуа на Discovery каналот Mythbusters за жал по 14 сезони заврши. Ова го искористи Netflix кој го собра тимот без Адам и Џејми и ја рекреираше серијата со: Грант Имахара, Кери Бајрон и Тори Белеки. Серијата ќе биде повтoрно речиси иста и со помош на технологија и експлозии ќе се обиде да […]

Прочитај повеќе

„Ох ќе бидам зависник од ова!“ е заклучокот на Адам Савиџ од Mythbusters, по посетата VR Funhouse и тестирањето на физичкиот енџин на Nvidia. Реакциите на Адам се како што ги помниме од MythBusters, a доколку ви недостасува шоуто можете и да ја посетите неговата веб-страница Tested.com.

Прочитај повеќе

Последната епизода на Mythbusters, супер забавното шоу на Discovery, е потполно посветено на митовите од видеоигрите. Тимот ги испитуваше Fruit Ninja и Doom, во обид да се провери колку гејмплејот е блиску до реалноста. Mythbusters рушат урбани митови, па една од задачите сега им беше да проверат дали вистинските овошја се поденакво едноставни за сечење […]

Прочитај повеќе

Адам Савиџ и Џејми Хајнеман, познатото дуо на Mythbusters, го тестираа Gorilla Glass и ги прикажаа предностите на телефоните кои го имаат заштитното стакло. Но, сепак станува збор за промотивно видео за Corning во кој Mythbusters ги презентираат предностите на Gorilla Glass 4 и неговата примена во телефони, таблет компјутери, лаптоп, па дури и идна […]

Прочитај повеќе