Аpple Pencil беше претставено заедно со iPad Pro, поголема 13-инчна верзија на популарниот таблет компјутер. Цената од над 800 долари, перформансите, големината и самата наставка Pro значи дека Apple ги таргетира професионалците кои беа искрени околу iPad-от. Нивната критика доаѓа во форма на текст од влијателниот Wired во кој стоеше „извини Apple, но дизајнерите не […]

Прочитај повеќе

Patreon ги награди музичарите, илустраторите и YouТube ѕвезди со околу милиони долари. Станува збор за краудсорсинг сервис кој им овозможува на фановите да донираат малку пари секој пат кога некој креатор ќе објави нова содржина. Овие пари малку по малку се собираат и сега се значителни средства за креаторите на содржини. Сервисот само по 18 […]

Прочитај повеќе