Со над 150 000 креатори, Patreon e една од најпопуларните платформи за монетизирање на онлајн содржина. Веројатно поголем дел од читателите веќе знаат што е Patreon, но за секој случај ако не сте запознаени продолжете со текстот. Што е Patreon? Patreon е онлајн платформа, своевиден краудсорсинг сервис, која на своите корисници им овозможува да ја […]

Прочитај повеќе

Patreon ги награди музичарите, илустраторите и YouТube ѕвезди со околу милиони долари. Станува збор за краудсорсинг сервис кој им овозможува на фановите да донираат малку пари секој пат кога некој креатор ќе објави нова содржина. Овие пари малку по малку се собираат и сега се значителни средства за креаторите на содржини. Сервисот само по 18 […]

Прочитај повеќе