Како што е редот, секој втор четврток, се одржува Beer & Code, овојпат во шеснаесето издание. Гостин ќе биде Златко Трајчески кој ќе зборува како од обичен хард-диск да направите стабилно и брзо складиште, со користење на неколку различни системи за фајлови, SSD, брза мрежа и многу, многу хард-дискови. Настанот, организиран од хрватско-македонскиот стартап Fridgecheck […]

Прочитај повеќе

Продолжува дружењето помеѓу програмерите. На следниот, петнаесети Beer & Code презентација ќе одржи Игор Талевски кој ќе зборува за „пет принципи што ќе ве водат при пишување на код“. Темата повторно ќе биде Laravel, слобониот PHP фрејмворк за веб апликации за која ќе има брза презентација во петте принципи. Beer & Code се оддржува секој […]

Прочитај повеќе

Вечерва се одржува Beer & Code, настан кој иако е пред се наменет за дружење, е место на кое може да е разменуваат искуства и знаење. Деветиот Beer and Code е посветен на онлајн заработката и на прашањето „Како да заработите онлајн?“, кое ќе го одговори Ивица Пениќ од Mariviam Success Academy. Средбата започнува во […]

Прочитај повеќе