Проектот поддржан од Бил Гејтс кој може да го искористи jаглерод-диоксид (СО2) од воздухот и да го рециклира во гориво наскоро би можел да стане реалност. Она што го прави проектот исклучително интересен ие што истовремно ќе го прочистува воздухот, односно намалува загадувањето, но и ќе креира гориво. „Јаглерод диоксид е главна причина за климатските […]

Прочитај повеќе

Хрватско-македонскиот стартап Fueloyal имаше успешно претставување на Mobile World Congress во Барселона. Паметното капаче, iCap 1000, кое им штеди гориво на камионските превозници и спречува кражба, успеа да импресионира на две натпреварувања во Барселона, а стартапот доби шанса да оди во Њујорк на TechCrunch Disrupt. Како што информира Игор Христов, македонскиот основач на Fueloyal, двата […]

Прочитај повеќе

Fueloyal е македонско-хрватски стартап кој ќе се обиде да им помогне на компаниите превозници да се справат со кражбата на гориво. Започнат е од Игор Христов, основач на 4Virtus, и од Јурица Магочи, основач на Roadmiral, кој има бизнис во САД. Затоа дел од Fueloyal е базиран во САД, каде ќе може да конкурира на […]

Прочитај повеќе