На 24 декември, во салата на Македонската опера и балет на свечена манифестација беа доделни наградите Сајт на годината за 2016-та година. Организацијата на настанот е на агенцијата Media Solutions, со поддршка на Министерството за култура, Градот Скопје, Кожувачанка и Витаминка. Победниците во соодветните категории се: Најдобар Сајт за 2016 година Трето место: fakulteti.mk Второ место: grouper.mk Прво […]

Прочитај повеќе

Прогласени се победниците на Сајт на Годината 2015, настан на кој се доделуваат награди на најдобрите сајтови во 19 категории веќе шеста година по ред. Иако настанот се труди да биде манифестација која ќе го поврзе македонскиот ИТ простор, наградувајќи ги најдобрите, најпопуларните и најиновативните сајтови, сепак Сајт на годината потфрла на многу начини – […]

Прочитај повеќе

Стартува петото натпреварување за најдобриот македонски сајт. Сајт на годината 2014 започнува со номинации на сајтовите од страна на корисниците, кои можат да одберат омилени сајтови од една голема листа од 19 категории, од најдобро дизајниран сајт до најдобар блог и дури најдобра Facebook страна. Номинирањето трае до 20-ти ноември, а победниците ќе бидат прогласени […]

Прочитај повеќе