Кодот кој пред неколку недели беше искористен за најголемиот DDoS напад досега, сега е јавно достапен. Софтверот е достапен на Hackforum, пишува KrebsonSecurity. Кодот овозможува милиони уреди поврзани како „интернет на нештата“ да креираат бот-мрежа која потоа се користи за напад. Мрежата беше искористена за сајбер-напад врз сајтот на безбедносниот експерт Брајан Кребс, јави Motherboard. […]

Прочитај повеќе

Сајтот Insecam собра стримови од над 73.000 вебкамери кои стримаат преку јавна мрежа или кои се уште ја користат основната лозинка, главно CCTV или IP камери. Околу 50-тина од тие стримови се од камери во Македонија, поточно од продавници и магацини во Битола, Штип, Охрид, Гостивар и други места. Овие стримови на необезбедените камери не […]

Прочитај повеќе