Brainster Лекции е нова, автоматизирана и бесплатна алатка за учење која ќе ти овозможи пристап до најсвежата содржина од Tech индустријата. Причината поради која го креиравме овој продукт е динамичното темпо кое е неизбежен дел од нашето секојдневие. Преплавени сме со голем број на информации кои не сме сигурни дали сакаме да ги апсорбираме. На […]

Прочитај повеќе

Една од поголемите предности на Shotcut е тоа што не само што е open-source туку е и cross-platform, што значи дека работи на сите оперативни системи, за нула денари! Преку прекрасно-осмислениот интерфејс имате на располагање бројни опции за работа со аудио и видео материјали. За таа цел, програмот ја користи популарната алатка FFmpeg за внесување […]

Прочитај повеќе

Претпоставуваме дека сте слушнале за Google Keep, особено корисната екстензија која ви дозволува брзо и едноставно да сочувате линкови, слики, цитати од сајтови на кои наидувате. Иако нема никакво сомневање во функционалноста на Google Keep, но што доколку би сакале поелегантна алтернатива, пософистициран начин за грабнување на сите тие текстови, видеа, слики и линкови и […]

Прочитај повеќе

Artpip е апликација која ја трансформира вашата работна површина во уметничка галерија. На секој час или ден, можете да наместите автоматски да се презема и поставува одредено уметничко дело како ваша Windows позадина. Квалитетот на сликите е од исклучителен квалитет и уметничките дела се испорачуваат во Ultra HD 4K резолуција, што е повеќе од добредојдено […]

Прочитај повеќе

Android Webmaker и официјално е достапна на Google Play. Мобилната апликација на Mozilla, која веќе неколку години е достапна како веб верзија, е едноставна развојна алатка која на сите корисници на Android ќе им овозможи да креираат содржини кои се достапни од било кој уред со прелистувач. Целта на алатката е да овозможи креирање содржини […]

Прочитај повеќе

Microsoft продолжува со притосокот врз конкуренцијата, откако неодамна понуди неограничен простор на OneDrive со претплата на Office 365, и стапи во партнерство со Dropbox, сега без никаква најавa ги направи потполно бесплатни верзиите на Office за iPad, iPhone и Android. Од Microsoft најавија и верзија на Office за Android таблет компјутерите, но и за iPhone. […]

Прочитај повеќе