Вечерва се одржува Beer & Code, настан кој иако е пред се наменет за дружење, е место на кое може да е разменуваат искуства и знаење. Деветиот Beer and Code е посветен на онлајн заработката и на прашањето „Како да заработите онлајн?“, кое ќе го одговори Ивица Пениќ од Mariviam Success Academy. Средбата започнува во […]

Прочитај повеќе

Beer & Code започна спонтано во стартапот Fridgecheck, каде хрватскиот основач Иван Мајсторовиќ сакаше да ги запознае програмерите и другите ИТ професионалци од Македонија. Иван со тим македонски програмери работи на апликација со која може да се следи потрошувачката на храна, односно колку е празен фрижидерот. Со Beer & Code, вели тој, сакаа да се […]

Прочитај повеќе