100.000-те граѓани кои излегоа на протести во Унгарија, победија! Предлогот за носење закон за даночење на Интернетот е повлечен. Премиерот на Унгарија, Виктор Орбан, кој се најде под остри критики дека е диктатор, го повлече контраверзниот закон најавувајќи дека (барем сега) нема да наплаќа за користење на Интернет. „Ние не сме комунисти, не владееме против […]

Прочитај повеќе