Данскиот суд го прогласи за виновен ко-основачот на PirateBay, Готфрид Свартхолм Варг, за хакерски напад и нанесување на штета. Донесената пресуда е затворска казна од 3,5 години, а максималната казна која можеше да ја отслужи г. Свартхолм, во онлајн светот познат како Anakata, е шест години, јави Torrent Freak. Покрај него, осуден е уште еден […]

Прочитај повеќе