Платформите во Кина имаат доволно податоци за своите граѓани, да можат да предвидат кога некој е блиску до извршување криминал. Компанијата Cloud Walk најaви дека тестира технологија која ќе определи кога некој граѓанин е поризичен од другите. Самото најавување на технологијата како „Технологија која предвидува криминал пред да се случи“ е проблематично. Намерата за криминал не […]

Прочитај повеќе

Лондонската полиција започна со тестирање на софтвер кој помага во предвидувањето кои членови на банди се најверојатни извршувачи на насилен криминал во иднината, јави BBC. Полицијата во Лондонс се надева дека софтверот ќе им овозможи на полицајците поефикасно да ги распоредат своите сили, а со тоа да бидат активни на вистинското место. „Тоа што ви […]

Прочитај повеќе