По 18 месеци откако стана шеф на одделот за роботика на Google и Google X лабораторијата, и без никаква претходна најава, Енди Рубин и Goole тргнаа по различни патишта. Поранешниот шеф на Android по заминувањето од Google ќе креира инкубатор за хардвер стартапи, јави Wall Street Journal. Г. Рубин е познат како еден од основачите […]

Прочитај повеќе