Дванаесет милиони веб сајтови се во потенцијана опасност откако е злоупотребен безбедносен пропуст во Drupal. Креаторите на плафромата за менаџирање на содржина го оцениjа безбедносниот пропуст како високо ризичен, со оценка 25/25, и ги предупредија сите корисници дека доколку не ја инсталирале последната закрпа најверојатно веќе се цел на хакерски напад. Станува збор за ранливост […]

Прочитај повеќе