Microsoft Bend e паметна алка која, од тоа што може да го заклучиме од прегледот на сајтот на Lumia, е фитнес додадок кој може да се поврзе со Windows Phone и да собира статистика за корисникот. Bend не претендира да го следи трендот и да биде паметен часовник, туку единствено е додаток кој на корисниците […]

Прочитај повеќе

По Apple и Google, и Microsoft побрза да додаде своја здравствена платформа. Microsoft Health е сервис во облакот каде корисниците и индустријата ќе си ги складираат здравствените и фитнес податоци. Апликацијата ќе биде достапна на трите најпопуларни мобилни платформи Android, iOS и Windows Phone. Microsoft Health ќе наликува на сличните услуги од Google и Apple, […]

Прочитај повеќе