#ИТН e подкаст за информатика, технологија и наука, и во 12-тата емисија за гејминг и е-спорт. Заедно со емисијата за игри GG.mk им го славиме јубилејот од над 100.000 прегледи на Twitch, и отвараме неколку теми поврзани со видеоигрите. Зборуваме зошто е важно да се таргетираат гејмерите, за спонзорите, за македонската гејминг заедница, за е-спортот […]

Прочитај повеќе

Стартуваме подкаст. Ќе се вика #ИТН, подкаст за информатика, технологија и наука, и ќе биде соработка помеѓу IT.com.mk и Радио МОФ. #ИТН ќе го води Викторија Николовска, стартап ентузијаст и дизајнер, со помош на Виктор Дано, уредникот на IT.com.mk, и продуцентот од Радиот МОФ, Димитар Вандовски, попознат како Були. Почнуваме со малку радио искуство, но […]

Прочитај повеќе