Ludum Dare го закажа следниот натпревар за периодот од 5 до 8 декември. Станува збор за 72-часовен гејминг хакатлон на кој забрзано се креираат видеоигри на зададена тема. Станува збор за онлајн натпревар кој е организиран од заедница на развивачи која „се прослави“ токму со организирањето на овој Game Jam. Натпреварот се организира три пати […]

Прочитај повеќе