Google откри на Wall Street Journal Digital конференцијата дека во својата Х-лабораторијата работи на нанотехнологија која во комбинација со преносен компјутер ќе го детектира ракот одвнатре. Засега проектот е во рана фаза и се работи на проверка дали мали честички „магнетизирани“ со антитела можат да ја детектираат и нападнат болеста во почетен стадиум. Овие честички […]

Прочитај повеќе