Откако предупреди дека мора што е можно побрзо да направиме одржлива колонија на Марс со милион жители, Илон Маск сега предупредува за опасностите кои доаѓаат од вештачката интелегенција. Oсновачот на SpaceX и директор на Tesla Motors, во интервју на MIT AeroAstro Centennial Symposium, вели дека вештачката интелегенција е најголемата опасност за егзистенција. Имајте во предвид […]

Прочитај повеќе