Половина од содржините на Youtube сега се прегледуваат од паметните телефони или таблет компјутери, вели директорката на YouTube, Сузан Војчички на Cоde Mobile конференцијата, oрганизирана од Re/code. Порастот на пристап од мобилна платформа се припишува на се поголемата популарност на YouTube апликациите во Google Play и App Store, јави Re/code. „YouTube во моментов заработува од […]

Прочитај повеќе