По куп порази oд компјутерите, конечно победа за човештвото! Во натпревар организиран во Кина, Ванг Јуенг ги претставуваше луѓето во борбата против вештачката интелигенција, и успеа да победи. Натпреварот требаше да покаже кој е подобар во препознавање на ликови, компјутерите или луѓето, и за прв пат по подолго време победија луѓето. Г. Ванг е познат […]

Прочитај повеќе

По се изгледа Xiaomi не се единствената кинеска компанија која е воодушевена од Apple. Основачот на азискиот гигант за е-трговија Alibaba, Џек Ма, вели дека заинтересиран за партнерство со Apple со кое Alipay ќе биде достапен на новиот сервис за плаќање Apple Pay. Во интервју кое е дел од Wall Street Journal Digital конференцијата г. […]

Прочитај повеќе