Worldwide Developer Conference 2016 започна со минута молк за жртвите на нападите од Орландо и со статистика за продажбите на Apple. На апликации за оперативните системи на Apple сега работат над 13 милиони развивачи од кои само во последната година нови 2 милиони развивачи се додадени. „AppStore започна пред 8 години со 500 апликации, а […]

Прочитај повеќе

Apple Pay и Android Pay се достапни, но најголемиот дел од локалните продавници, дури и во САД не се подготвени за оваа промена, констатира Forbes. За среќа најголем дел од големите ланци веќе овозможуваат плаќање со телефон, но малите бизниси се далеку од прифатлива бројка. Само 27 отсто од продавниците ќе бидат подготвени за плаќањето […]

Прочитај повеќе

Тим Кук ги предупреди продавниците кои не го користат Apple Pay дека ќе ја пропуштат технологијата. „Ќе бидете релевантни единствено доколку ја користите технологијата која корисниците сакаат да ја користат“, вели директорот на Apple во интервју за Wall Street Journal. Ова пред се е наменето за CVS и Rite кој одбиваат да го користат Apple […]

Прочитај повеќе

По се изгледа Xiaomi не се единствената кинеска компанија која е воодушевена од Apple. Основачот на азискиот гигант за е-трговија Alibaba, Џек Ма, вели дека заинтересиран за партнерство со Apple со кое Alipay ќе биде достапен на новиот сервис за плаќање Apple Pay. Во интервју кое е дел од Wall Street Journal Digital конференцијата г. […]

Прочитај повеќе