Прашање на време е кога пратките ќе почнат да се испорачуваат со помош на автонимни летала. Една од компаниите кои се обидуваат да бидат први во оваа нова индустрија, XactSense, веќе работи на прототип на дрон кој ќе биде опремен со LIDAR-техоногија која Google ја користи во своите автономни возила, јави Quartz. Станува збор за […]

Прочитај повеќе

Карлос Педро е поштар oд Бразил кој рачно ги мапира улиците на Рочина, најголемата фавела во Бразил. Причина која го мотивира на ова е маката која ја има во текот на работата, бидејќи дури 60.000 жители на ова место ни самите не знаат на која адреса живеат. „Ова е карактеристичен проблем за сиромашните квартови во […]

Прочитај повеќе