Виртуелното девојче Sweetie, крирано за идентификација на веб предаторите досега помогна да се откријат над илјада интернет предатори. Скот Роберт Хансен од Бризбејн, Австралија, е првиот кој е осуден за педофилија, благодарение на виртуелниот лик. Скот Роберт Хасен е осуден на двегодишна затворска казна, која по 260 дена досега поминати во притвор е условна, изјави […]

Прочитај повеќе