Минатата недела група на членови на хактивистите Anonymous ги пробија серверите на хостинг компанијата Freedom Hosting II. Според непотврдени информации на овие сервери се хостира една петтина од таканаречениот Dark web. Како последица на нападот срушени се 10.613 страници, и ископирана е базата на податоци на Freedom Hosting II. Според членовите на Anonymous половина од […]

Прочитај повеќе

Виртуелното девојче Sweetie, крирано за идентификација на веб предаторите досега помогна да се откријат над илјада интернет предатори. Скот Роберт Хансен од Бризбејн, Австралија, е првиот кој е осуден за педофилија, благодарение на виртуелниот лик. Скот Роберт Хасен е осуден на двегодишна затворска казна, која по 260 дена досега поминати во притвор е условна, изјави […]

Прочитај повеќе