И покрај јавното мислење, содржината на Интернет не е бесплатна за преземање. И покрај обидите да се игнорираат, сепак постојат авторски права кои мора да ги испочитуваме. Тоа посебно важи за македонските медиуми, блогови и дизајнари кои преземаат авторски дела без да ги потпишат фотографите, ниту пак имаат намера да им платат. Најчестото оправдување е […]

Прочитај повеќе