JSP Live е една од многуте автобуски апликации кои го следат јавниот превоз во Скопје. Апликацијата е дело на Томче Делев и е достапна на Google Play. Интересно за оваа апликација е што го следи сообраќајот во реално време и ви овозможува подобро да се организирате. Со оглед дека надвор е ладно, и најчесто загадено, […]

Прочитај повеќе

Xрватски Vollo.net ќе се обиде купувањето на автобуски билет да го направи подеднакво лесно како купување на билет за авионски превоз. Целта на сервисот е да го дигитализира меѓународниот и меѓуградскиот автобуски превоз. Освен основните параметри како почетна локација, конечна локација,  време на поаѓање и должина на патувањето, тимот на Volleo се обидува да презентира и […]

Прочитај повеќе

Македонската апликација за јавен превоз MK Transport која започна како Windows Phone апликација, сега може да ја користите и на Android и преку веб. MКТransport.mk ја нуди истата функционалност како и апликациите за телефонот, односно едноставно пронаоѓање на најбрзиот превоз. Но, иако има свои мобилни апликации, страната ја тестиравме преку сервисот на Google и ги […]

Прочитај повеќе

Кога доаѓа автобусот за Тетово од Скопје? На вакво прашање имате две опции, да се јавите во автобуската или да ја oтворите апликацијата MK transport со која ќе ги дознаете сите термини на автобуските и железничките линии. Апликацијата е креирана од Бранко Димитријоски кој вели дека во апликациите се „земени предвид сите населени места и […]

Прочитај повеќе