Часовникот на Apple се продава полошо од очекувањата, па компанијата ја намали својата прогноза за продадени 11 милиони часовници на 10,5 милиони. Половина милиони часовници и не е проголема бројка, но намалувањето во 2015 година, значи и намалување и во следната година, па аналитичарите предвидуваат понатамошен пад на прогнозираните продожби што кажува дека Apple Watch […]

Прочитај повеќе

Apple конечно го претстави својот часовник Apple Watch на настан закажан специјално за неговата презентација. Вообичено ѕвездата на вечерта доаѓа последна, па така беше и сега. Apple ја остави презентацијата за часовникот за крај, кога директорот Тим Кук се врати повторно на сцената за да најави гордо дека „Apple Watch e најперсонализираниот уред кој сме […]

Прочитај повеќе

Добри вести од Apple за сите развивачи на iOS софтвер. Kомпанијата најави дека следниот месец ќе може да се преземе и користи WatchKit за креирање на апликации за паметниот часовник Apple Watch. Развојната алатка до сега им беше достапна единствено на одбрани партнери на компанијата како BMW, American Express или Starwood Hotels кои имаа можност […]

Прочитај повеќе