Новиот 27-инчен iMac е со речиси идентичен изглед со актуелната верзија на iMac. Тоа што е ново е Retina дисплејот кој има 5K резолуција oд 5120х2800 пиксели, или 14,7 милиони пиксели. Ова е дури седум седум пати повеќе од Full HD резолуцијата од 1080р. Не само што iMac со Retina 5K дисплеј е поубав однадвор, […]

Прочитај повеќе