iFixit го расклопи новиот таблет компјутер на Google и HTC, Nexus 9, зa да открие дека е потежок за поправање од сите преходници. Nexus 9 е преполн со лепак кој ги држи компонентите, поради што добива оценка од iFixit од 3 од 10, каде најголемата е оценка за лесно поправлив уред. По расклопувањето се откри […]

Прочитај повеќе

Google во соработка со Motorola и HTC ја претстави новата генерација на Nexus уреди. Новиот телефон Nexus 6 доаѓа во соработка со Motorola, a Nexus 9 таблет компјутерот е во соработка со HTC. Kако додаток на Nexus серијата Google го претстави и Nexus TV. Ова се првите уреди кои ќе доаѓаат со новиот оперативен систем […]

Прочитај повеќе