Motorola го претстави новиот Nexus 6 кој веднаш ги доби првите позитивни рецензии за телефонот. Еден од новитетите кои доаѓаат со Nexus 6 е што за прв пат по излегувањето на Nexus 7, Nexus нема да биде евтин уред, туку чини 650 долари. Вториот новитет, ова е првиот Nexus „фаблет“ телефон со 6 инчен екран. […]

Прочитај повеќе

Google во соработка со Motorola и HTC ја претстави новата генерација на Nexus уреди. Новиот телефон Nexus 6 доаѓа во соработка со Motorola, a Nexus 9 таблет компјутерот е во соработка со HTC. Kако додаток на Nexus серијата Google го претстави и Nexus TV. Ова се првите уреди кои ќе доаѓаат со новиот оперативен систем […]

Прочитај повеќе