Wounded e хорор игра која крие огромни потенцијали. Трудот на македонското студио Workbench Entertainment вроди интерактивен продукт кој не само што се најде на прво место од нашата листа со најдобри македонски игри, туку и на листата од десетте игри кои едноставно морате да ги одиграте доколку сакате правилно да ја пречекате ноќта на вештерките. […]

Прочитај повеќе

Надополнување 30 септември 12:20 Добра вест за сите љубители на хорор игри. Scorn ги собра потребните 150.000 евра за успешно завршување на кампањата. На девет дена пред крајот на кампањата, 4.342 поддржувачи ја поддржаа играта, па Scorn собра 154.175 евра. Некој ден порано сите купувачи можеа го добија демото и можат да видат како ќе изгледа финалната верзија. […]

Прочитај повеќе

Friday the 13th не е вашата карактеристична хорор игра, а таквото нешто е забележително уште во првата минута од трејлерот. (Внимание! Експлицитно насилство!) Развивана од Gun Media и IllFonic, Friday the 13th е мрежна игра каде седум играчи треба да го избегнат смртоносниот зафат на Џејсон – психопатскиот убиец кој, претпоставувате, е исто така контролиран […]

Прочитај повеќе

Wounded треба да биде играта која ќе ја стартува кариерата на младите креатори на видеоигри од Скопје. За остварување на нивниот сон, покрај ентузијазмот и талентот на Workbench studios, се потребни и финансиски средства кои тимот се одлучи да ги побара од Интернетот, преку краудфандинг на Indiegogo. Workbench Studios е основано од средношколците Бојан Веселиновиќ, […]

Прочитај повеќе