А1 Македонија започна со финално тестирање на 5G мрежата. За оваа цел компанијата постави тестна 5G мрежа во центарот на Скопје. Со ова компанијата е чекор поблиску до комерцијално воведување на 5G технологијата за сите корисници. “Поставувањето на тестната 5G мрежа е уште еден доказ за нашата посветеност и стратешката определба за креирање и воведување […]

Прочитај повеќе