Популарна платформа за испраќање на криптирани пораки, која овозможува едноставна и безбедна комуникација – Telegram, надмина 500 милиони активни корисници. Последните неколку денови на Telegram се приклучија нови 25 милиони корисници од целиот свет. Од вчера Telegram е најчесто преземана апликација во САД. Популарноста на апликацијата нагло порасна во САД откако поддржувачите на претседателот Доналд […]

Прочитај повеќе

Лични податоци на над 500 милиони профили се украдени од Yahoo во 2014. Дел од податоците се: имиња, лозинки, имејл адреси, телефонски броеви и одговори на безбедносни прашања. Веста ја потврдија и од Yahoo, а можеби станува збор за најголемиот хак досега. Најголемиот проблем е што пробивањето е од 2014, но објавено е дури сега, […]

Прочитај повеќе

Од оваа утро, 500 милиони луѓе ширум светот активно го користат Facebook да останат поврзани со пријателите и луѓето ооклу нив, вели Марк Зукерберг, основачот на мрежата.

Прочитај повеќе