Традиционално неколку години по ред истражувачите во IBM на почетокот на годината ги објавуваат своите предвидувања за следните 5 години. Станува збор за технологија за која сега започнуваме да разговараме, а IBM смета дека за 5 години ќе бидат секојдневие. Вообичаено на листата е технологија за која ќе бидат потребни многу повеќе од 5 години, […]

Прочитај повеќе

IBM секоја година има супер пракса да предвидува луда технологија која ќе биде реалност во следните пет години. Името на предвидувањата е исто од почетокот :„Five in Five“. Еве ги предвидувањата за 2022: Вештачката интелигенција ќе отвори нов прозорец за менталното здравје Вештачката интелигенција ќе ни помогне да дознаеме многу повеќе за нашето ментално здравје во […]

Прочитај повеќе