Windows 10 е инсталиран на 400 милиони уреди. На оперативниот систем му требаа 14 месеци да ја достигне оваа бројка, 7 месеци помалку отколку на Windows 7, jави Microsoft. Сепак компанијата ќе мора да се откаже од идејата: „1 милијарда корисници на Windows 10 во првите 2 до 3 години“. Побрзото прифаќање на новиот оперативен […]

Прочитај повеќе