Windows 10 е инсталиран на 400 милиони уреди. На оперативниот систем му требаа 14 месеци да ја достигне оваа бројка, 7 месеци помалку отколку на Windows 7, jави Microsoft. Сепак компанијата ќе мора да се откаже од идејата: „1 милијарда корисници на Windows 10 во првите 2 до 3 години“. Побрзото прифаќање на новиот оперативен […]

Прочитај повеќе

Facebook доби поклон за својот 6-ти роденден – 400 милиони корисници, од кои над 550.000 корисници се од Македонија! Пред само два месеци, на почетокот на декември, друштвената мрежа имаше 350 милиони корисници. Сега откако го доби својот поклон Facebook ги чести и корисниците.

Прочитај повеќе