Дисплеите кои се користат за рекламирање, најчесто се направени од диоди, светилки или во случај на фудбалските стадиони ленти кои ротираат. Новиот систем на Breakfast, Flip-Disc, користи дискови кои ротираат и со тоа е овозможена подобра резолуција. Екранот се прави од модуларни елементи што значи дека не е ограничен со димензиите. Секој од елементите доаѓа […]

Прочитај повеќе

Камерите за виртуелна реалност веќе и не се новитет, но најголем дел од нив поради цените или недоволниот квалитет не се интересни за корисниците. Но, HumanEyes успеа со камерата Vuze да креира уред што може да снима VR видео од 360 степени, а сепак да не надмине цена поголема од 800 долари. Уредот не е наменет за професионална […]

Прочитај повеќе

Intel престави нова RealSense 3Д камера чии димензии овозможуваат да биде сместена во куќиште непоголемо од 6-инчен телефон. Сензорот со кој е опремена камерата овозможува фокусирање на подвижните делови, пример рацете или главата и потоа промена на фокусот откако е завршено со фотографирањето, јави BBC. Камерата Intel ја изработува со неименувана кинеска компанија, а за […]

Прочитај повеќе

Skype потврди дека развива 3Д видео разговори, но, за жал, тие разговор ќе бидат достапни дури во подалечна иднина. „Работевме во лабораторијата на можностите на 3Д дисплеите и можноста за 3Д снимање“, вели Марк Жилет од Microsoft за BBC. 3Д телевизорите, мониторите и лаптопите веќе се прифатени од корисниците, но најголем проблем за имплементација на […]

Прочитај повеќе

Microsoft вчера на конференцијата за видео игри E3, претстави 3Д платформа за Xbox 360 која го следи движењето, реакциите на лицето на играчите, а може да препознае и говор, со цел да се контролира ликот во играта. Доколку овој интерактивен продукт на Microsoft се покаже практичен, дефинитивно гејминг платформата Wii ќе добие сериозен конкурент.

Прочитај повеќе