Дисплеите кои се користат за рекламирање, најчесто се направени од диоди, светилки или во случај на фудбалските стадиони ленти кои ротираат. Новиот систем на Breakfast, Flip-Disc, користи дискови кои ротираат и со тоа е овозможена подобра резолуција. Екранот се прави од модуларни елементи што значи дека не е ограничен со димензиите. Секој од елементите доаѓа […]

Прочитај повеќе

Погледнете го краткиот документарец на BBC за тоа како се снимаше Warcraft the Movie, и како беа направени амбициозните визуелни ефекти.

Прочитај повеќе

Google го пушти Chrome 11 во бета со кул новини само ден откако се објави новиот Firefox 4 кој се уште се симнува, моментално се симнати 5.6 милиони „огнени лисици“.

Прочитај повеќе