“Откријте го најдоброто од она што го крие Скопје! Ви претставуваме места каде можете да пробате вкусни јадења, да испиете шолја кафе со безжичен интернет или пак да ја завршите вечерта со егзотичен коктел и диско музика. Следете нè!” Oва е пораката од забавниот портал 365.com.mk до корисниците кои ќе го посетат нивниот Foursquare профил. […]

Прочитај повеќе

365.com.mk го надградија својот инстант речник додавајќи три нови јазици – руски, српски и турски, додадоа над 500.000 нови зборови во постоечките бази и додадоа англиско-македонски Поимник на зборови од информатичката технологија.

Прочитај повеќе

Фала богу за веб речници! Не само што ме спасуваат да не листам страни и да не лутам низ печатените тешки книги, туку во ист момент се и алатки за преводи од неколку јазика, лексикони се и сето тоа се случува во реално време.

Прочитај повеќе

Се случи и тоа, .мк FourSquare заедницата успешно ја реализираше идејата за отклучување на Swarm значката за која беше потребно повеќе од 50 луѓе да се соберат на едно место.

Прочитај повеќе

Македонската Foursquare заедница организира обид за Swarm значката за која е потребно да се соберат 50+ луѓе на едно место. Собирот ќе се случи меѓу 13 и 16 часот во ТЦ Рамстор во сабота, на 26.02.2011, а е организиран од 365.com.mk од чиј профил почна и дискусијата за да се собере значката.

Прочитај повеќе