Најголемата друштвена мрежа Facebook, со своите корисници сподели голема листа на музика која може да ја користат во своите видеа. Музиката на Sound Collection е достапна бесплатно, а потегот не е нов и досега го искористиле куп сервиси како YouTube или Twitch. На корисниците ова ќе им овозможи да користат музика во своите видеа без […]

Прочитај повеќе

Најпознатиот производител на акциони камери, GoPro, претстави нова 360 камера – Fusion. Со оглед на репутацијата на GoPro, интересот за камерата не е изненадување. Fusion доаѓа со двојна камера која овозможува покривање на целата околина. Квалитетот на видеото е 5.2К при 30 fps, а фотографиите можат да бидат до 18 МР. Освен 360-слика, камерата снима и […]

Прочитај повеќе

Купувате производ, а по отворање на амбалажата воопшто не наликува на производот на сликите? Одите да разгледате стан, а тој е сосем различен? Виртуелната и проширената реалност во иднина можат да го променат начинот на онлајн купување. Српскиот огласник за продавање на половни возила, Polovniautomobili.com воведе новина која на корисниците ќе им овозможи попрегледни податоци. Наскоро […]

Прочитај повеќе

Најпопуларниот микро-блог, Twitter неодамна додаде можност за интерактивни 360-видео содржини. „Можете да ги погледнете 360-видеата на најинтересните издавачи и да разгледувате што се случува околу нив. Ќе може одблиску да разгледате што гледаат најпознатите ликови и да одите зад сцената на ексклузивни настани.“, ветуваат од Twitter. Засега оваа погодност се однесува на дел одбрaни објавување […]

Прочитај повеќе

Најголемата друштвена мрежа овозможи за дел од своите корисници а наскоро и за сите, споделување на 4K 360° видео содржини. Facebook е последна голема платформа која ќе ја додаде оваа новост. Првата Facebook страница на која ќе ѝ биде ова овозможено е National Geographics. Се очекува ова видео да биде објавено веќе денес, а темата […]

Прочитај повеќе

Google стартува ново искуство кое ќе им овозможи на сите да присуствуваат на концерти во реномирани сали како Carnegie Hall, Berliner Philharmoniker, Royal Shakespeare Company или Theatro Municipal. Станува збор за Performing Arts, нов проект кој овозможува присуство на самата сцена и разгледување преку 360-видео. Сервисот е дел од Google Cultural Institute, и како и […]

Прочитај повеќе